Dikey ve Yatay Silolar Arasındaki Farklar

Irak beton santrali projesi

Çimento siloları, çeşitli farklı malzemeleri depolamak için kullanılan uzun silindirik yapılardır. İmalat, madencilik, inşaat gibi çeşitli şektörler projeleri  için çimento karışımlarının karıştırılması ve dağıtılması da dahil olmak üzere günlük operasyonlarını yürütmek için silolara veya karıştırma tesislerine ihtiyaç duyar. Silolar, mobil veya sabit ve yatay veya dikey olmak üzere çeşitli tiplerde olabilir. Çimento depolama siloları ararken, vermeniz gereken en büyük kararlardan biri dikey veya yatay silolardan hangisini tercih edeceğinizdir.

Bu makalede, bu iki silo türü arasındaki bazı önemli farkları inceleyeceğiz ve umarız hangisinin sizin için daha uygun olduğunu belirleyebileceksiniz.

Dikey Çimento Silosu

Dikey silolar geniş bir uygulama yelpazesi sunar ve geometrilerinde en yaygın olarak dairesel veya ortogonaldir. Bu siloların temel farkı, gökyüzünde daha fazla yer kaplamaları ve her türlü yükü taşımak için alt kısımda özelleştirilebilir bir saptırma hunisi akış konisine sahip olabilmeleridir. Dikey siloların imalatında kullanılan yaygın malzemeler arasında bölgenizdeki hava koşullarına bağlı olarak paslanmaz çelik, beton ve karbon çelik plakalar bulunur. Dikey silolar muhtemelen en yaygın kullanılan çimento depolama silolarıdır ve çok çeşitli farklı ataşmanlarla birlikte gelebilir. Dikey silolar için bazı uygulamalar şunlardır:

  • Granül veya toz halindeki malzemelerin depolanması.
  • Yapışkan malzemelerin yüksek nem oranı ile depolanması.
  • Çimento endüstrisinde klinker veya cam endüstrisinde kırılmış cam gibi aşındırıcı malzemelerin depolanması.

MRM Beton Santralleri bünyesinde bulunan dikey siloların kapasitesi 50, 100, 150, 200, 250, 300, 500 ve 1000 tondur. 

Yatay Çimento Silosu

Vinçlerin kullanılamadığı/ mevcut olmadığı, demirlemenin mümkün olmadığı veya dikey bir silo için alanın olmadığı projelerde yatay silolar bir seçenektir. Yatay silolar taşınabilir hale getirilebilirler. Bu sayese kurulumu hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir.

Mobil yatay silolar genellikle şantiyeler, yol çalışmaları ve kentsel çalışma operasyonları için kullanılır ve taşınmaları kolay ve rahattır. Yatay silolar malzemeleri çimento burgusu aracılığıyla boşaltabilir. 

Tüm sistem elektronik bir kontrol paneli ve ekran sistemi ile kontrol edilebilir, bu da kullanımı kolaylaştırır. 

MRM Beton Santralleri

Silo depolamasında gereken endüstriyel ürünün türü ne olursa olsun, MRM BETON SANTRALLERİ sizin için doğru çözüme sahiptir.  Granül veya toz ürünler için uygun silolar tasarlıyor ve üretiyoruz. Her ürün özelliğinin gerektirdiği uygun yapı malzemelerini seçmeye özen gösteriyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre en uygun silo teknolojisini sunuyoruz.

Dikey ve Yatay Silolar Arasındaki Farklar
tr_TRTurkish
Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz.